Гарбузова олія
Гарбузова олія (з насіння) здавна славиться своїми корисними властивостями. Інформація про його лікувальні характеристики ми дізнаємося з документів XVI століття. Тоді 200 грамів гарбузової олії прирівнювалися до вартості одного золотого кільця. Через свій темний колір, а також велику вартість, олію називали «чорним золотом».
Попри те, що гарбузова олія нечасто використовується в нашій країні, європейські країни цінують його не менше, ніж оливкова олія. Такий порахунок цієї олії набув через те, що вона допомагає практично у разі будь-яких захворювань, а також багата не тільки на жирні кислоти, як інші олії, але ще й білки — їх в олії гарбузового насіння міститься до 40%.
Водночас не варто забувати, що калорійність оливи не нижча, ніж в інших типів олій — вона становить 896 ккал — так що, не варто вживати його у великих кількостях. Однак якщо вона щодня татрохиром буде наявна в раціоні, то це принесе здоров'ю виключно користь. Тож цілком допустимо вживати по дві чайні ложки цієї олії щодня — у чистому вигляді або в складі інших страв. Крім того, є й інші протипоказання для вживання цього виду олії, серед яких:
- Цукровий діабет
- Жовчокам'яна хвороба
- Діарея
- Алергія на гарбуз
Олія з насіння гарбуза вважається рідкісним делікатесом. Його отримують методом холодного пресування. Ця методика дає змогу не тільки зберегти всі корисні властивості насіння гарбуза, але й зробити олію ароматною і приємною на смак. Для того, щоб отримати олію з насіння гарбуза, відбирають тільки найкраще насіння, яке потім обробляється холодним вичавленням. Отже, сама олія отримує тільки корисні речовини з насіння, і, як результат, несе таку саму користь для здоров'я, як і звичайні насіння гарбуза. Перевага цієї олії полягає в тому, що її, на відміну від звичайних насіння, можна вживати в зовсім різних стравах — починаючи від звичайних овочів або салатів, і закінчуючи м'ясними стравами. Тобто, отримати користь гарбузового насіння стає дуже просто, і водночас самої олії не потрібно вживати занадто багато.
Як же визначити, наскільки якісним є олія гарбузового насіння? Насамперед, варто звернути увагу на колір продукту — він може бути темно-зеленим. Продукт має мати невиразний запах, бути густим і не гіркити. Звичайно ж, варто дотримуватися й загальних правил під час вибору цього продукту. Так, потрібно звернути увагу на склад олії (у ньому не має бути небезпечних елементів), терміни зберігання й дату випуску. Варто зазначити, що деякі різновиди цієї олії можуть бути з осадом на дні пляшки — це не небезпечно, і лише підтверджує якість продукту. Тільки така олія здатна принести справжню користь організму.
За яких же хвороб застосовувати олію гарбузового насіння корисно?
- Передстала залоза
- Хвороби кишківника та шлунка
- Захворювання печінки
- Цистит
- Випадки
- Харчова алергія
- Підвищення імунітету
- Хвороби серця й судин
Термін приймання цієї олії залежить від хвороби, але найчастіше його потрібно вживати всередину натщесерце упродовж мінімум трьох тижнів. За такий термін організм зможе накопичити та засвоїти корисні речовини, які є в цьому вигляді олії.
Регулярне застосування Гарбузової олії зміцнить Ваше здоров'я й вбереже від низки захворювань! Олія з Гарбузових Семедик має низку переваг:
- зміцнює імунну систему, насичує вітаміном Е;
- стимулює обмін речовин;
- покращує стан волосся;
- сприятливо впливає на роботу серця, судин, сечового міхура;
- захищає клітини печінки від розпаду та надмірної дії токсинів;
- запобігає розвитку простатиту;
- надає шкірі та кровоносним судинам еластичності;
- використовуючи олію з насіння гарбуза, Ви назавжди забудете про печію та хронічні запалення стінок шлунка;
- усуває застої в жовчному міхурі;
- офіційний імпорт оригінальної продукції торгової марки «Goccia D'oro» (Італія);
- відповідає європейському стандарту якості ISO 9001;
- найвигідніша ціна в Україні на гарбузову олію преміумкласу.