Кошик
851 відгук
+380 (95) 668-00-69
+380 (68) 255-67-67
+380 (50) 526-73-77
м. Ковель, провулок В. Кияна, 9, Ковель, Україна
Магазин Оливкової Олії

Олія Кукурудзяна

    Кукурудзяна олія — дуже корисна олія, яка, завдяки своїм властивостям, у США називали «Золотом Заходу». Вперше його зробили 1898 року (штат Індіана). Олія вирізняється своєю швидкою засвоюваністю, а також великою кількістю корисних вітамінів, які сприятливо впливають на здоров'я людини.

    Олія виготовляється з насіння кукурудзи методом холодного пресування. Цей спосіб гарантує збереження вітамінно-мінерального комплексу, який міститься в олії. Як же відбувається на практиці цей спосіб отримання олії? Молоді паростки зерен проходять добір по сорту та якості, а потім вирушають на перероблення. Варто зазначити, що отримувати олію з кукурудзяних зерен досить вигідно, оскільки в зародках є до 60% олій. І якщо інші культури, наприклад олива або горіхи, вимагають великої кількості сировини для виробництва великої кількості олії, то отримати багато олії легко навіть із малої кількості зерен кукурудзи. Водночас олію можна добути двома способами, від яких залежатиме спосіб застосування олії. Той метод, про який говоримо ми — холодний віджим — робить олію придатною для їжі та вживання всередину під час захворювань органів. Якщо ж олива отримана через гаряче віджимання, то її можна використовувати для б'юті-процедур. Розличити, який спосіб використовувався для отримання олії легко за її кольором — продукт холодного пресування буде блідішим, а ось гарячий віджим наситить олію інтенсивним жовтим кольором.

     Варто зазначити, що ця олива не вважається алергенною, проте тест на її стерпність все ж краще провести, особливо якщо в людини є нестерпність до злакових культур.

    Крім традиційних сфер застосування цієї олії — харчової, лікувальної та косметичної — олія кукурудзи ще й ідеально підходить для ароматерапії. Незвичайний запах і смак цієї олії надають продуктам пікантність і насичують їх додатковими корисними властивостями.

     Розберемося зі складом цього типу олії, і з тими корисними речовинами, які вона містить. Кукурудзяна оліяскладається з:

-жирних кислот (приблизно 85% олії становлять олеїнова та лінолева кислоти, надзвичайно корисні для організму)

- ненасичених жирних кислот (до 14% продукту складається зі стеаринової та пальмітинової кислот)

— вітамінів В1, F і Е

     За енергетичною цінністю ця олія не містить білків і вуглеводів, зате в ній є 99,9 г жирів. Калорийность  становить 899 ккал. Як і інші види олії, цей продукт небажано вживати у великих кількостях, оскільки його калорійність, як бачимо, становить понад половину необхідного споживання кілокалорій на день. Однак у невеликому об'ємі олія кукурудзи не принесе шкоди здоров'ю, і навіть допоможе зміцнити організм.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner